Svinjska rebra sa Graten krompirom

Ovog meseca, šef kuhinje Tarpoš Restorana Gordana Dimitrijević deli sa nama jednostavan recept za jedno ukusno jelo, idealno za nedeljni ručak ili „jaču“ večeru.

potrebno je:

  • 500 g svinjskih rebara
  • 3 g bibera
  • 10 g soli
  • 2 g aleve paprike

Za graten krompir

  • 300 g krompira
  • 80 ml neutralne pavlake
  • 20 gr kačkavalja
  • 0,001 g tartufate
  • 1 lovorov list
  • 1 g soli

Priprema

Začiniti svinjska rebra sa biberom, alevom paprikom i dodati soli. Peći ih na 180 oC oko 2 sata. Nakon toga, staviti na roštilj 10 minuta.

Krompir iseći na tanke kolutove, složiti u pleh i preliti mešavinom pavlake, kačkavalja i preostalih začina. Peći na 180 oC dva sata.

Servirati rebra sa krompirom i po želji preliti sa Demiglas sosom.

Uživajte!